معاون اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی شرکت غذا و دارو به روزه داران توصیه کرد: با رعایت بعضی نکات بهداشتی میتوان از مسمویت و بیماریهای انگلی در ماه رم
به گزارش حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی گروه تحریریه سایت جوان؛ منوچهر دادگرنژاد معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی شرکت غذا و دارو با بیان اینکه ایمنی مواد غذایی از نظر سرعت فساد پذیری توصیه مهمی است که روزه داران باید به آن توجه زیادی داشته باشند ، اظهار کرد: با توجه به عوض کردن برنامه غذایی از نظر وقت مصرف، نوع، حجم و مقدار آن در ماه رمضان ممکن است عده ای بخواهند بشتر از مصرف یک وعده خود فراورده های غذایی تهیه نمایند و جهت تسهیل در پخت و پز از مقادیر مازاد در وعده های دیگر مثل سحری استفاده کنند.
دادگر نژاد با توصیه به مصرف غذای تازه در هر وعده ضمن طبقه بندی مواد غذایی تحت نام های فساد پذیری زیاد، میانگین و کم فراورده هایی چون شیر پاستوریزه، گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی که باید آن ها را جهت مدت کوتاه در یخچال نگهداری نمود را از نوع اول برشمرد و از سبزیجات و میوه ها تحت عنوان مواد غذایی با فساد پذیری میانگین نام برد.
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی شرکت غذا و دارو تصریح کرد: این قبیل فراورده های غذایی را می توان جهت کوتاه مدت در هوای خنک و خارج از یخچال نگهداری کرد و در هوای گرم باید آن ها را در یخچال قرار داد.
وی مواد غذایی با فسادپذیری کم را اقلامی مثل حبوبات و دانه های غلات خشک گندم، برنج و امثال آن دانست و بیان کرد: این مواد غذایی قادر هستند در شرایط مناسب جهت مدت طولانی در هوای خشک و خنک نگهداری شوند.
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی شرکت غذا و دارو با اشاره به اینکه اسهال خونی و تب روده ای از بیماری های بسیار خطرناکی هستند که معمولا از طریق تماس دست های الوده با مواد غذایی به انسان انتقال یافته می شوند به مردم هشدار داد قبل از مصرف از عدم آلوده بودن مواد غذایی نظیر سبزیجات و کاهو به تخم انگل های روده ای اطمینان حاصل کنند.
وی با اشاره به این که این ینها می توانند باعث انتقال بیماری های انگلی نظیر آلودگی به آسکاریس و ژیاردیا به افراد شوند، گفت: قارچ ها و کپک هایی که روی مواد غذایی همچون آبلیمو، آبغوره، سس گوجه فرنگی و … رشد می کنند ممکن است باعث مسمومیت شوند و مصر این مواد غذایی در دراز مدت حتی می تواند موجب بروز سرطان شود.
دادگرنژاد با تاکید بر برنامه های مهم شرکت غذا و دارو جهت پایش سموم و تدوین و اجرایی شدن بسیاری آز آن ها در چند سال اخیر عنوان کرد: باید در مکان تهیه سبزیجات و میوه ها دقت فراوان بکار برد که در غیر اینصورت علاوه بر میکروب ها، مواد شیمیایی و سموم هم می توانند مواد غذایی را ناسالم نموده و به عنوان نمونه از طریق سموم بکار رفته در باغ های میوه و مزرعه ها موجبات آلودگی محصول را فراهم آورند.
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی شرکت غذا و دارو در آخر به مردم توصیه کرد جهت اینکه غذایی سالمتر ی داشته باشند موارد ذیل را رعایت کنند:
– مواد
غذایی را در جای تمیز
نگهداری کنید
عبارات مهم : اداره – مواد غذایی خام و پخته شده است را جدا از هم نگهداری کنید
– مواد غذایی را بطور کامل بپزید
– مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید
– از آب و مواد تازه سالم استفاده کنید
انتهای پیام/
واژه های کلیدی: اداره | نگهداری | سبزیجات | مواد غذایی | برنامه غذایی | ماه رمضان | مواد غذایی | سبزیجات
دانلود فایل ها